Frihetsdressyr

Frihetsdressyr


Frihetsdressyr för mig är dressyr uppsuttet eller från marken där hästen inte har huvudlag utan får hitta sin form utan påverkan av mun eller nosrygg. Jag tränar regelbundet för Rebecka Dahlgren, Sveriges tveklöst mest framgångsrika frihetsdressyrutövare, och har även tagit enstaka lektioner för Alizée Froment som uppträdde på Sweden International Horseshow 2015 och red Grand Prix dressyr i endast halsring.


I frihetsdressyren är avslappning grunden man alltid faller tillbaka på. Detta har passat väl in i mitt övriga system och jag har därför mycket snabbt kunnat komma till en nivå där jag gör både byten och piruetter utan träns.


Jag erbjuder lektioner både för dig med egen häst som vill hitta en enklare och mer naturlig ridform eller på mina hästar för den som önskar att få testa frihetsdressyr på en välutbildad häst.


Säkerhet är alltid en viktig del i min undervisning och jag väntar alltid till de grundläggande hjälperna sitter innan vi diskuterar att plocka bort tränset. Frihetsdressyr är underbart roligt, men måste liksom all ridning byggas från grunden.


Kontakta mig för diskussion kring upplägg på undervisning.