Om mig

Om mig


Jag är legitimerad läkare som för tillfället jobbar som så kallad ST-läkare i neurologi. Jag har genom hela min ryttarkarrär sökt efter en form av ridning som uppskattas av både mig och hästen, där balans och hållbarhet integreras med samarbete och ömsesidig respekt. Jag uppfattade alltid att den klassiska dressyren saknade en sista pusselbit för att uppnå detta.  Jag testade NH (natural horsemanship) på 90-talet, därefter westernridning, akademiska ridning, tornerspel och slutligen frihetsdressyr, där samtliga dicipliner har givit mig värdefulla pusselbitar som jag idag har integrerat i mitt eget koncept.


2013 upptäckte jag working equitation, sporten där dressyren får ett syfte, inte bara för mig, utan även för mina hästar. Med min lusitano bestämde jag mig 2014 för att göra en satsning på internationell nivå. Jag kom med i landslagssatsningen och tävlade internationellt under 2015. 

Hösten 2015 blev lusitanon skadad och jag började då utbilda min sambos quartersto i WE. Hon var då inriden och tränad i reining, men hade aldrig tävlat varken dressyr eller WE. På ett år tog vi oss upp i svår klass och i 2016 års distriksmästerskap i Uppland vann vi inte bara den svåra klassen utan tog även guld i DM.


2019 tog jag guld i Riksmästerskapen i Working Equitation.


Jag har således utbildat hästar upp till svår klass i WE och har flertalet placeringar i medelsvår och svår WE, även utomlands. Jag tränar WE för Paulo Bastos och Nuno Avelar, samt har tagit enstaka lektioner för Joao Lynce och Bruno Rodrigues da Silva. Dressyr tränar jag även för Christoffer Dahlgren och Martin Umaerus.


Jag integrerar frihetsdressyren och delar av den akademiska ridningen i min WE-träning och tror att det är en av hörnstenarna i min framgång. Avslappning och takt är basen för allt jag gör med mina hästar och jag jobbar inte med samling förrän jag fått hästen bekväm i situationen.


Jag undervisar i WE för ryttare på alla nivåer i hela Sverige. Välkommen med kontakt för prisförfrågan.


Klicka här för en film där jag visar lite vad jag kan göra med mina hästar.


Klicka här för en video när jag kombinerar WE och frihetsdressyr.