Working equitation

Working equitation


Working equitation (WE) är sporten där dressyren får ett syfte, inte bara för ryttaren utan även för hästen. Man rider tre moment som testar ekipagets allsidighet.


Dressyrtest


I WE är dressyren grunden till allt och man rider även ett speciellt dressyrprov som till stor del påminner om ett vanligt dressyrprov, men som är framtaget just för WE. Beroende på svårighetsgrad kan programmen innehålla allt från de enklast programmen med enkla linjer i skritt och trav till svår klass med byten och piruetter på en hand.


Teknikmomentet


I teknikmomentet ska ekipaget visa samma balans, harmoni och samling som i dressyren, men samtidigt genomföra moment som exempeltvis volter runt tunnor, gå genom grindar, över broar och hoppa över hinder.


Speed


I speeden ska ekipaget genomföra en bana som liknar teknikbanan, men här handlar det endast om att vara så snabb som möjligt. För att lyckas bra krävs en snabb och vändbar häst, som dock fortsatt måste vara uppmärksam på sin ryttare då moment som kräver att hästen står still fortfarande ingår, exempelvi grinden.


Jag erbjuder träningar i både dressyr och teknik/speed och har redan flertalet återkommande elever. Träningen kan vara enskild eller i grupp och läggs alltid upp efter individens enskilda önskemål. Någon kanske vill träna specifika moment för att höja poängen till nästa tävling, medan andra föredrar att använda WE för att förbättra sitt samarbete med hästen i annan ridning.


För den som inte har egen häst finns möjlighet att låna häst av mig. Jag har en knabstrupper som går upp till LA/MSV, som kan ridas av både barn och nybörjare. Jag har även en quarter som går svår klass som är lämplig för den lite mer rutinerade ryttaren då hon är väldigt känslig, men oerhört snäll.

Meritlista


Pferd International Munich 2015 - Silver i dressyrmomentet, 14:e plats totalt med Algarve

DM Uppland 2016 - Guld med Majors Lovelys Arwen, svår klass

Riksmästerskapen 2017 - Silver med Algarve, svår klass

Riksmästerskapen 2019 - Guld med Algarve, svår klass


Uppträdande Globen med eldshow 2012 med Helge

Skill at arms Arundel International Tourmanent 2019- Guld

Stuntryttare ATG reklam Major races 2018